Januar

Larvik i endring

Larvik skal være i stadig endring. Noen endringer er planlagte og ønskede, mens andre skjer som følge av hendelser man helst skulle vært foruten. Områder som tidligere sydet av liv ligger folketomme, mens nye møteplasser dukker opp på steder som tidligere var utilgjengelige. Hvordan påvirker byutviklingen menneskene som bor her?

1992

Inga Elvira Fiske Guren

Arkitektstudent. – Jeg skulle tegne hus. Helt fra barneskolen, da alle skulle bli frisører så skulle jeg bli arkitekt.

(1858-1946)

Lars Lauritzen

– Åssen går det Lars? – Skitt. Kommer disse maskinane blir det ikke råd å leve i byen.

1833-1912

Kaja Andersen

- Jeg bodde så nærme ildens oppkomst at jeg ikke fikk reddet noen ting, skrev Kaja Andersen til «Bestyrelsen for Brandlidte» i 1902.

1957

Inger-Johanne Gran

Lærer og ordførerkandidat for Larvikslista i lokalvalget 2003. – Jeg husker at jeg tenker: “Kan jeg besvime? Kan jeg få et illebefinnende?” Og rakk å innse at hvis jeg skulle besvime akkurat da, ville jeg attpåtil slå hodet i en sau

1861-1959

Augusta Abrahamsen

– Jernbanen ødela det vakre Larvik! Ordene tilhører 95-årige Augusta Abrahamsen. I en samtale med fylkeskonservator Asbjørn Bakken på aldershjemmet der hun bodde på 1950-tallet, fortalte Augusta om byen hun hadde forelsket seg i da hun som ungjente kom flyttende til Larvik.

Vi i Larvik 350 er et prosjekt av journalist Kristian Bålsrød, historiker Ane Ringheim Eriksen ved Larvik Museum og illustratør Christina Disington, med støtte fra Larvik kommune. Hver lørdag i løpet av 2021 vil du her og i Østlands-Posten bli kjent med ett av totalt 350 portretter som vil utgjøre samlingen Vi i Larvik 350.

Se flere portretter her.

Utviklet av Insite Media AS