Historieformidling

Voice of Norway: Larvik

I forbindelse med byjubileet lanserer vi nå en audioguide som tar deg gatelangs i Larvik hvor du kan lytte til historier om steder, virksomheter og personer fra byen.

I løpet av jubileumsåret vil det vi bli lansert 10 løyper som er knyttet opp til de 12 temaene vi har fokus på i Vi350. Løypene er utarbeidet i et samarbeid med flere aktører og bidragsytere i Larvik som på ulike vis jobber med innhold til jubileumsåret. Tusen takk til alle dere som bidrar!

Vi håper du oppdager nye steder og spennende historier på din vandring – god tur!

Last ned appen på din smarttelefon

I App Store laster du ned appen Voice of Norway, den er helt gratis.

I menyen på bunnlinjen i appen finner du «providers», trykk her og videre til Larvik kommune. Her får du oversikt over løypene du kan gå og lytte til i Larvik.

I innstillinger på smarttelefonen din kan du trykke «tillat» for stedstiltang i kartfunksjonen. Da vil kartfunksjon i audioguiden ta deg videre fra punkt til punkt mens du går og lytter.

Du kan også lytte til punktene og se bilder i appen hjemme i stua, men vi anbefaler deg turen ut gatelangs mens du lytter.

Jubileumsløypene

Kvinner i sentrum

I denne løypa får du høre om kvinner som har hatt sine meningers mot og gjort en innsats for likestilling, stemmerett og folkeopplysning. Visste du for eksempel at Norges første kvinnelige redaktør og Norges første kvinnelig journalist hadde tilknytning til Larvik? Du får høre om dem her.

Startpunkt for løypa: Google Maps. Trudevang Gjestegaard, Gårdsbakken 43, 3256 Larvik

Skrevet av Anne Meek, Ulla Lise Johansen, Mona Windwik og Ane Ringheim Eriksen, Larvik Museum. Lest av Line Kaupang og Jon Vidar Tidemand

Torstrand forteller

Velkommen til en vandring langs brygger og gater i bydelen Torstrand. Her vil du få høre historier om artige hendelser og fargerike personligheter, men også få kunnskap om industrihistorie og det mangfoldet av virksomheter som har utfoldet seg i landsbyen på elvesletta gjennom tidene.

Startpunkt for løypa: Google Maps. Vadskjæret, Hospitalstredet 3263 Larvik

Skrevet av Erling Pedersen. Lest av Line Kaupang og Jon Vidar Tidemand

Utviklet av Insite Media AS