Tre pinner i Kors

Når:

søn 9. mai 2021

9/5-19/5, 17-20 hverdager, 14-17 helgedager, 17/5 stengt

Hvor:

Galleri Bølgen

Arrangør:

Sirene

Utstillingen vil vise et utvalg av Chris Boulds installasjoner og skulpturer han gjennom mange år har bearbeidet, omskapt, resirkulert og redefinert gjennom keramikk, funnet materiale, tekstil, litteratur – egne og andres tekster. Boulds særegne og intuitive søken og samvittighetsfulle bearbeidelse, tydeliggjøres og fortsetter inn i denne utstillingen.

Chris Bould er født 1942 i Stoke -on -Trent (England), men flyttet med familien til Skottland i 1945. Her vokste han opp i den første Camphill landsbyen som er inspirert av Rudolf Steiners (1861-1925) antroposofiske bevegelse. Han er utdannet keramiker og har i tillegg 4 årig agronom utdannelse fra Walford Farm Institute UK. Bould har levd og virket som kunstner i Vestfold siden 1969, mange av disse årene i Larvik. Han har drevet ulike keramikkverksteder og utsalg samt deltatt i utstillinger nasjonalt og lokalt. Blant annet Kunstnerforbundet i Oslo, som festspillutstiller under Vestfoldfestspillene 1992, Haugar Kunstmuseum 1995, Larvik Kunstforening 2008, Rod Bianco Vestfossen 2010 og Dortmund Bodega, Oslo 2012. Bould mottok GI (Statens garantiinntekt for kunstnere) i 1979.

Bould har alltid insistert på, og lagt ned en betydelig anstrengelse i å skape kunst og sosiale møteplasser av det vi andre har forlatt eller ikke «ser». Han har som menneske og kunstner verken forsøkt eller ønsket å tilpasset seg det som kan oppfattes som A4. Han har heller ikke tilpasset seg en kunstproduksjon rettet mot markedsstyrte krefter, hvor definisjonsmakten i stor grad overlates til andre. I stedet viser han gjennom sine uttrykk og nøysomme liv til det motsatte.

Det er nærliggende å trekke linjer til urfolks tradisjoner for å utnytte hver eneste del av et dyr som slaktes, og av alt tilgjengelig materiale i naturen. Bould finner inspirasjon og muligheter i avfall og ubrukelige ting, som rustne maskiner og gamle trestokker. Møysommelig og utrettelig har han sanket materialer fra strender, fyllinger fra gårder, fra skog og veikanter. I tillegg til hans store keramiske produksjon, er det funnede materialet kontinuerlig bearbeidet videre med referanser til antroposofisk lære, filosofi, litteratur, åndelige tradisjoner og som politiske kommentarer.

Utstillingen Tre pinner i Kors er det første av totalt tre prosjekter som kurateres og produseres av Sirene som del av byjubileet Vi350 Larvik. Alle tre prosjektene henger sammen og er forankret i Chris Boulds kunstnerskap.

Det andre er Halfway house som er et midlertidig arbeidssted for Chris Bould i Torggate 3. Halfway house vil være åpent for publikum gjennom utstillingsperioden, og fungere som en satellitt for utstillingen Tre pinner i Kors.

Det siste og tredje er Tanzy Fumitory for Bøkkerfjellet, en ny sosial arena i Larvik der kunsten settes i sammenheng med utviklingen av byen. Arkitektonisk utvikles Tanzy Fumitory av Rintala / Eggertsson arkitekter.

Aldersgrense

Åpent for alle

Målgruppe

Alle

Arrangør

Sirene

Arrangementsted

Galleri Bølgen

Adresse

Sanden 2

Postnummer

3264 Larvik

Gratis!

Bilde:

Foto: Nina Heum

Utviklet av Insite Media AS