Vandreutstilling – Discovering The Land of our Origin

Når:

tor 1. jul 2021

Mandag til fredag kl. 10:00-21:00 og Søndag kl.10:00-17:00

Hvor:

Blåboksen, Bølgen kulturhus

Arrangør:

CAN i samarbeid med Vestfoldmuseene IKS v/ Thor Heyerdahl- instituttet

-Thor Heyerdahl 

Utstillingen inneholder enkel tekst, men med QR koder for mer informasjon. Det blir en fin blanding av norsk og aserbajdsjansk kultur inspirert av vennskapet mellom Thor Heyerdahl og Aserbajdsjans nasjonale leder Heydar Aliyev.
I tillegg stilles det ut spennende arkivbilder fra 90-tallet, et håndvevet aserbajdsjansk teppe av Kong Harald og aserbajdsjanske teppe motiver, aserbajdsjansk nasjonaldrakter fra Fakhriya Khalafova og norske bunader.
Utstillingen er gratis

Thor Heyerdahl

Vandreutstilling – Discovering The Land of our Origin

Thor Heyerdahl utstilling og arbeid/ vennskap i Aserbajdsjan. Love story og design.

Vandreutstilling –  Discovering The Land of our Origin

16. mai – 6. juni presenterte den kulturelle brobygger organisasjonen CAN utstillingen «Discovering The Land of our Origin, following the footsteps of Thor Heyerdahl to Azerbaijan» i det store utstillingsvinduet ved inngang til Aker Brygges innendørs handlegate. Utstillingen ble en stor suksess, hvor blant annet Oslos Ordfører Marianne Borgen, varaordfører Kamzy Gunaratnam, tidligere ambasadør til Norge i Aserbajdsjan Jon Ramberg, ambassadørene til Tyrkia Fazli Corman og Pakistan Zaheer Khan, diplomater fra Tyrkia og Kazahkstan og andre profilerte personer besøkte.

Suksessen førte til et samarbeid med Thor Heyerdahl Instituttet og Vestfoldmusenen IKS. Nå skal CAN i samarbeid med Thor Heyerdahl Instituttet og Vestfoldmusenen IKS, stille opp utstillingen i Thor Heyerdahls barndomshjem i hjembyen Larvik som feirer 350 års jubeleum. Deretter skal utstillingen videre gjennom samarbeidet mellom Viking Planet og Thor Heyerdahl-insituttet vandre tilbake til Oslo og være en del av Odin seminars – No boundaries. 

CAN – Den Kulturelle brobygger organisasjonen ble etablert i 2018 i Oslo av klesdesigner og kulturellbrobygger Shervin Najafpour som en hyllest for å markere etableringen av Aserbajdsjan som demokratisk republikk. Organisasjonen har som mål å være kulturell brobygger mellom Norge, Aserbajdsjan og andre tyrkiske stater for å skape større kulturellforstålese. 

Prosjektet «Discovering The Land of our Origin» ble til i 2019 da CAN reiste ned med et kreativt team fra Norge til Aserbajsjan for å følge fotsporene til Thor Heyerdahl, basert på boken Ingen Grenser, hvor han i 1999 presenterte teorien om en mulig linkning mellom Kaukasus og Skandinavia. CAN har fulgt i fotsporene til Thor Heyerdahls reise og utstillingen er en fortsettelse av et prosjekt med fokus på å finne kulturelle likheter mellom de to landene. Resultatet er en vakker bildeserie med norsk bunad og aserbajdsjansk nasjonaldrakt. Tanken bak er en kjærlighetshistorie mellom to mennesker fra ulike kulturer. Bildene fra prosjektet er tatt av den internasjonalt anerkjente Creative Art Directoren, Edmond Yang. 

Thor Heyerdahl 

Aldersgrense

Alle

Målgruppe

Alle

Arrangør

CAN i samarbeid med Vestfoldmuseene IKS v/ Thor Heyerdahl- instituttet

Arrangementsted

Blåboksen, Bølgen kulturhus

Adresse

Sanden 2

Postnummer

3264 Larvik

Ord. pris inkl. avg.

GratisUtviklet av Insite Media AS