Herregårdshagen – Akselerator og Akseparken

Når:

tir 13. jul 2021

13.00

Hvor:

Skolegården v/Verdensmesteren

Arrangør:

Vi350/ NTNU

Besøk det nye hageanlegget og se det vokse frem. Ta turen 15 meter opp til utsiktspunktet i installasjonen “akselerator” og opplev den opprinnelige hagens aksesystem og størrelse.

Larviks befolkning har dyrket frem denne grønne oasen som vil gi en opplevelser for alle sansene.Arkitektstudentene fra NTNU er tilgjengelig for informasjon om anlegget.

I perioden 13.juli – 06.august kan du få en tur opp i “Akselerator” og få informasjon fra NTNU-studentene som befinner seg i anlegget.

Åpent
Tirsdag – fredag kl. 13.00-16.00
Lørdag -søndag kl. 14.00-16.00.

Akselerator og Akseparken

I anledning Vi350, Larviks byjubileum 2021, har 20 studenter og faglærere fra læringsmiljøet Making is Thinking / faggruppe FORM ved Fakultet for arkitektur og design, NTNU, skapt dette midlertidige hageanlegget.
Prosjektet er en kraftig arkitektonisk fortolkning av Norges første og største barokke hageanlegg som opprinnelig lå her på1600-tallet. Et viktig aspekt er utsiktspunktet øverst i «Akselerator» hvor man visuelt kan få et inntrykk av den opprinnelige aksen mot Larviksfjorden.

Navnet «Akselerator» henspiller både på den barokke hageplanens akse mot fjorden, samt et ønske om å rette oppmerksomheten mot dette aktuelle området for få fart på diskusjonen om stedets framtid og skape engasjement. Prosjektet er et eksempel på midlertidighet som strategi i byutvikling.

Anlegget er planlagt og bygget av studentene og faglærerne i samarbeid med Larvik kommune og bidragsytere fra Larviks befolkning, som har bidratt med planter de har sådd og stelt gjennom våren. Dette store samskapingsprosjektet involverer blant annet barnehager, skoler, bondekvinnelag, hagelag, fengslene i området, borettslag, aktører fra næringslivet, landbruksnæringen, kunstnere, frivillige lag og foreninger – og har blitt til takket være bidrag fra Sparebankstiftelsen og samarbeidspartnere i byjubileet.

Aldersgrense

Fri

Målgruppe

Alle

Arrangør

Vi350/ NTNU

Arrangementsted

Skolegården v/Verdensmesteren

Adresse

Kristian Fredriks vei 3

Postnummer

Ord. pris inkl. avg.

GraisUtviklet av Insite Media AS