7. februar 2022

350 minutter live

Vi runder av og oppsummerer jubileumsåret sammen med Østlandsposten. 350 minutter skal fylles med gode samtaler, musikk, film og spennende historier fra Larvik. Alt sendes direkte fra Sanden Scene på Bølgen kulturhus. Sanden holder åpent og det er gratis inngang!

Programledere Mette Stensholt Schau (NRK) og Linnea J. Aasrum (ØP) inviterer på scenen flotte gjester som Stein Grimsrud som vil fortelle om Treschow, Aina Aske fra Larvik Museum om grevskapet, Steinar Nyland om industri og Torstrand. Vi skal bli bedre kjent krigsårene og hvalfangst gjennom Peder Melsom, og Ane Ringheim er historisk alibi gjennom sendingen. Vi får glitrende gjensyn med 80-tallet i Larvik med musikalske hits, og LHK sin fantastiske håndballreise. Vi skal inn i skatemiljøet og bli kjent med entusiastiske folk som har bygget opp dette, før sendingen avrundes med et knippe gjester som samles rundt tema byutvikling. Vi får gjensyn med det tempoærere hageanlegget ved Herregården som ble bygget opp i forbindelse med jubileet, vi får vite mer om kunstinstallasjonene på Bøkkerfjellet, ikke minst mer innsikt i byutviklingen i Larvik og fremtiden for byen.

Gjennom sendingen blir det vist filmsnutter både historiske og nyproduserte til byjubileet. Det blir også nydelig live musikk fra Spillelista og gjenhør med musikken de fremførte under konsertene i Bøkeskogen i jubileumshelgen i 2021.

Vel møtt til 350 minutter live- en ren hyllest til Larvik!

Sanden holder åpent slik at du kan sette deg ned med en matbit og god kaffe i koppen mens du får med deg sendingen fra scenen.


Program for sendingen, start kl. 15.00:

Åpning med ordfører Erik Bringedal og Vi350 styreleder, Rune Høiseth.

Del 1: Grevskapet- Aina Aske og Ane Ringheim fra Larvik Museum, musikk fra Spillelista og video fra 250 års jubileet til Larvik.

Del 2: Industrien- Marianne Sørensen fra Larvik Museum om sjøfart, Stein Grimsrud om Treschow og Steinar Nyland om Torstrand. Musikk fra Spillelista og historiske filmklipp.

Del 3: Krigen og 50-tallet- Peder Melsom om hvalfangst, video om Marie Sachnowitz og historiske filmklipp fra Larvik. Musikk fra Spillelista.

Del 3: 80-tallet- Ane Ringheim om kommuneslåingen, intervju med Dag Aamodt, videoinnslag fra musikkliv i Larvik og tilbakeblikk med LHK. Musikk fra Spillelista.

Del 4: Nåtid- skatemiljøet i Larvik med Stig Rune Anvik, intervju med Jof Arisfred Lobriza om å komme til Larvik fra Filippinene, historiske videoklipp og musikk fra Spillelista.

Del 5: Fremtid- panelprat om byutviklingsprosjekter i Larvik og videre fremtid for byen med Ingerid Heggelund fra Larvik kommune, Grø Rødne fra NTNU- fakultet for arkitektur og design, Rainer Stange fra Dronninga  landskap, Sixten Rahlff fra 3RW arkitekter og Dagur Eggertsson fra Rintala Eggertsson arkitekter.

Avslutning på sending.

Velkommen!

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Utviklet av Insite Media AS